Każdy z nas ma swoje ulubione potrawy. Jedni lubią tradycyjne flaczki, inni rozsmakowali się we włoskiej pizzy. Najmłodsi zaś najpewniej nie wyobrażają sobie życia bez słodkości. W naszych domach gotowało się od zawsze. Ale dopiero niedawno odkryliśmy, że nawet codzienne pichcenie może być źródłem przyjemności, nie tylko przykrym obowiązkiem.
W cyklu "Gmina Zgierz na widelcu" chcemy pokazać czym zajadacie się na co dzień, a czym od święta. Co gości na Waszych stołach podczas śnieżnej zimy, a co wybieracie na letnią kolację w ogrodzie. Czy korzystacie z babcinych zeszytów z przepisami? A może modyfikujecie tradycyjne przepisy, sięgacie po inspirację do kuchni azjatyckiej albo śródziemnomorskiej? Zapraszamy wszystkich do współtworzenia naszego przewodnika.
Co należy zrobić? Sprawa jest całkiem prosta:
wybierz przepis, którym chcesz się podzielić,
opisz jego historię albo ciekawostki z nim związane,
jeśli masz zdjęcia, które pięknie całość zilustrują, dołącz je do wiadomości,
napisz kilka słów o sobie (np. w jakiej mieszkasz miejscowości, czym się zajmujesz), a jeśli chcesz dołącz też swoje zdjęcia,
przepis wraz z opisem i zdjęciami prześlij na adres promocja@dzierzazna.pl.
Dla uczestników akcji przygotowaliśmy upominek w formie książki "Kulinarne podróże po Łódzkiem".
Ważne! Do zgłoszenia dołącz skan lub zdjęcie wypełnionego i podpisanego oświadczenia (druk dostępny w linku poniżej ⇓). Wiemy - to najmniej przyjemna część, ale niestety wymagana prawem.